Kontakt

0047-99713581

©2018 by barnasbestereiser. Proudly created with Wix.com

Mørke dager, lyse ideer

January 1, 2019

Reiser gir oss den beste kunnskapen. Men vi trenger ikke reise så langt for å lære. Noen ganger holder det med å gå utenfor døra. Andre ganger er det jammen gøy å bli utfordret på profesjonelt vis. 

 

Inspira i Sarpsborg er et slikt sted, Teknisk museum like så. Vi har vitensenteret Du verden og selvsagt ja hele vide verden der ute. 

 

Noen ganger er det likevel ok å være inne. Da kan slike sentre være reint gull. En kilde for nye ideer og glupe tanker. Vi kan vi svimle av alt vil lærer eller også supersvimle av Gyro Xtreme. Dette er en maskin som blir brukt til trening av astronauter. I tillegg til at du går rundt din egen akse, blir du utfordret til å putte riktige klosser i riktige hull i en settekasse. Hurra meg rundt! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For hvorfor være i vater når man kan gå rundt liksom? Så fikk vi bevist en gang for alle at vi skulle kunne bli astronauter, om det er et mål i seg selv. Eller vi går videre på senterets mange stasjoner og leker med tyngdeloven og magnetismen og diverse lufttrykk. Morsomt er det selvsagt når vi er med på å lage en såpeboble som kan tennes på! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er etter slike opplevelser barna ikke lar seg begrense av mammas yrkesvalg, pappas jobb eller også onkels sysler. Nei, fra nå av er det mulig å bli både professor og forsker og vitenskapskvinne og doktor i kjemi om så! Kunnskap og eksperiment fører oss inn på nye tanker, langt inn i framtida. Og der er jo der barna hører hjemme. 

Så kan vi voksne tralte etter og bare legge ting til rette så godt det går. Eksempelvis bakke hotell og se til at barna også får mat. Inspiria i Sarpsborg ligger i så måte like i nærheten av et Quality Hotell det er regelrett bare å tusle over og ta for seg av all den viten man kan ønske seg. 

 

Og selvsagt gir vi oss ikke når det kommer interessen for små dyr. For i den lille morsomme butikken kan vi stikke handa ned i en bøtte av gummi-insekter. Deilig! Noen kaller disse krypa som "ekle". Men vi minnes med glede den dagen i høst vi tilbragte på Repilparken i Oslo. 

For JA! Dette vil vi gjøre mer! Vi vil lære mer, vite mer, kunne mer, teste mer, prøve ut og undersøke. For er det noe de mørke dagene er gode til, så er det å åpne for lyse ideer

 På Inspiria lar vi oss inspirere! 

 

Please reload

Our Recent Posts

Mørke dager, lyse ideer

January 1, 2019

Tropisk i Tyskland

August 9, 2018

Verdens minste festival

August 9, 2018

1/1
Please reload

Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload